Site Overlay

Zařízení hotelu je běh na dlouhou trať

Každý moc dobře ví, že zřízení si vlastního hotelu není vůbec nic jednoduchého. Nejen, že je třeba investovat do samotné nemovitosti, ale hlavně je třeba začít se ohlížet po vybavení hotelů a penzionů. Pod souslovím „vybavení hotelů“ si lze představit nejen věci, které slouží zákazníkovi, jako jsou třeba postele, skříně, koberce, televize a tak podobně, ale jedná se i o věci, které můžou ulehčit práci zaměstnancům hotelu. Zde je řeč třeba o vozících na kufry, zahrazovací sloupky, nebo maličkosti, jako je recepční zvonek. Když si hotel chce majitel zařídit tak, aby nepokulhával za ostatními a měl se čím pyšnit, přičemž návštěvníci budou mít stále chuť se vracet zpátky a hotel se tak stane vyhlášeným, je třeba postupovat od naprostých banalit, jako je nábytek, přes dekorační prvky, jako jsou koberce, tapety na stěnách, až po maličkosti, kterých si ne každý úplně všimne, ale když už ano, příjemně překvapí. Něčím takovým může být myšlen klidně osvěžovač vzduchu.

Kuchyně je půl výhry

Neodmyslitelně patří ke každému správnému a kvalitnímu hotelu i pořádná restaurace s perfektním kuchařem, který dobré jméno hotelu svým vařením jenom podtrhne. Na kvalitě kuchařových sil ovšem nestojí celý klíč k úspěchu, jelikož kuchař, který není ve vhodném prostředí, či nemá ty správné podmínky pro vaření, těžko zvládne, byť z dobrých surovin, udělat mistrovské jídlo. Proto je třeba si při zařizování hotelu dávat pozor, aby potřebná částka šla i do vybavení kuchyně. Nevyplatí se tuto skutečnost zanedbávat. Majitel by si měl předem ujasnit fakt, že zařizování vlastní kuchyně doma je naprosto něco jiného než pořizování vybavení kuchyně restaurace. Ideální cesta je taková, kdy se majitel předem domluví s kuchařem, se kterým bude dlouhodobě spolupracovat, jaké podmínky by mu vyhovovaly a kuchař si je sám navrhne. Ovšem to často prostě nejde. Kuchyni, stejně jako hotel, je třeba zařídit od naprostých banalit, jako jsou sporáky a lednice, přes menší spotřebiče, jako fritéza, či mikrovlnná trouba, až po malé, leč důležité věci, jako je třeba kvalitní sada nožů, které vydrží ostré dlouho.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *