Site Overlay

Výrobník tříšte

Ledová tříšť je velice oblíbený „nápoj“ v horkých letních dnech. Je to spíše taková zmrzlá voda se sirupem, která je následně rozdrcena na malé ledové krystalky. Podává se většinou v kelímku s brčkem. Pokud ji pijeme brčkem, tak se nám neustále rozpouští a my z ní pijeme spíše ten sirup. Mnoho příchutí ledové tříště chutná spíše chemicky ale jsou i dobré a organické příchutě. Musíme ale narazit na správnou cukrárnu. Výrobník tříště je důmyslné zařízení se spirálou, která neustále drží led rozdrcený. Pokud by tam ta spirála nebyla tak by chlad, který je uvnitř výrobníku způsobil spojení krystalků ledu v jednu velikou ledovou plochu. Místo ledové tříště bychom dostali zamrzlé kluziště.

Chladí a zároveň udržuje rozdrcené.

Ledová tříšť musí být neustále míchána. Jak již bylo zmíněno v úvodu článku, je to jenom voda s příchutí, která se tam dostává většinou nějakým sirupem. Jeho nejčastější složkou je také voda. Výrobník tříště udržuje tento „nápoj“ neustále poblíž teploty mrazu. Proto je nutné s ním neustále míchat, aby nezamrznul. Pokud by totiž došlo k zamrznutí vlivem nějaké poruch a nikdo by si toho nevšiml tak by mohlo dojít k poškození přístroje. Proto je také nutné jej neustále hlídat. Výrobník tříště obsahuje otvor s ventilem, který slouží pro vylití tříště do kelímku. Některé výrobníky jsou robustnější a obsahují více nádob. Je tedy možné mít v každé jinou příchuť a do kelímku je lít postupně. Tím se dá i míchat několik příchutí do sebe. Díky tomuto sofistikovanému zařízení si tedy můžeme vychutnat tuto letní dobrotu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *