Site Overlay

Výrobník ledu

Najdeme jej nejčastěji v barech. Může se ale vyskytovat prakticky kdekoli. Závodní kuchyně jej mohou využívat na neustálý přísun chladícího média do jejich speciálních výstavních regálů. Supermarkety je mohou používat na chladící pulty s ledem, kde se většinou chladí ryby a jiné mořské plody. Prostě pro všechny činnosti, které si vyžadují jistou dávku ledu je důležitý výrobník ledu gastro

Výrobník ledu gastro a jeho funkce.

Výrobník ledu pro gastronomické použití je velice sterilní zařízení, které z nalité vody během několika minut udělá opravdu velikou spoustu ledu. Jeho mrazák je hodně výkonný a je to na něm opravdu znát. Mnoho z nich je implementováno i do domácích nebo profesionálních chladniček nebo mrazáků. Pro některé účely jsou ale tyto implementace hodně malé a je třeba použít samostatně stojící výrobník ledu gastro. V barech je vše uzpůsobeno tomu, že je nutné to implementovat přímo do barového pultu. V tomto případě by byla poněkud omezující integrace výrobníku ledu do už tak moc malého mrazáku. Proto je to spotřebič jako každý jiný a je situovaný někde poblíž. Jeho plnění je nutné také vyřešit tak, aby bylo jednoduše přístupné. Mnohdy se to řeší přímo barovým pultem na míru. Do něj se implementuje výrobník ledu gastro a vyvrtají se otvory na jeho plnění. Výstupní otvor se natočí čelem k obsluze tak, aby byl co možná nejdostupnější. Tyto vestavné výrobníky jsou ale omezeny prostorem, do kterého se dávají. Existuje tedy alternativa volně stojícího výrobníku. Ten je ale nutné vždy někam umístit a vzhledem k tomu, že není zrovna estetický, tak je nutné, aby na něj nebylo příliš vidět a aby nekazil půvab celého baru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *