Site Overlay

Výroba z nerezu

Nerez je opravdu hodně odolný materiál. Co se použití v gastronomii týče, je jeden z nejodolnějších materiálů pro toto použití. Je opravdu velice oblíbeným typem materiálu pro výrobu všeho, co má být nějakým způsobem hodně odolné vůči vlhkosti. Jmenuje se sice nerez, ale není vůbec pravda, že nereziví. Každý kov je velice náchylný vůči vnějším vlivům a trpí v důsledku vlhkosti. Dokonce i nerez ocel je toho zářným příkladem. Může opravdu jednoduše zrezivět, pokud je delší dobu vystavena nadměrné vlhkosti nebo je neustále ve vodě nebo v mokru. Nerez ocel se jmenuje hlavně proto, že má pouze velmi zvýšenou odolnost vůči rzi. Pokud se k tomu materiálu chováme správně a udržujeme ho, tak nám hodně dlouho vydrží. Nic ale netrvá věčně a k tomu výroba z nerezu musí správně přistupovat. Jinak si koleduje o malér.

Výrobny musí zvolit správný typ materiálu a jeho potahových vrstev.

Pro udržení pevnosti a odolnosti nerezu proti vnějším vlivům, nestačí jenom to, že je to nerez, kterou použijeme na výrobu. V první řadě je to ocel a ta je vždy náchylná ke zrezivění. Proto musí mít nějakou ochranu na kterou se musí výroba z nerezu zaměřit především. Není totiž nerez jako nerez. Díky obsahu legujících prvků a cementačních potahů se dá jednoduše určit na jakou činnost je daný blok oceli vhodný. Pokud potřebujeme, aby odolala hodně nepříznivým podmínkám, tak se na to musíme při výběru materiálu na výrobu hodně zaměřit a zvolit správný typ. Na gastronomické vybavení se hlavně používá nerez typu SS304. Je to vlastně nejpoužívanější ocel vůbec. Je dobrá na obrábění a její vlastnosti plnohodnotně dostačují použitému účelu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *