Site Overlay

I školní jídelny musí jít s dobou

Všichni lidé si moc dobře vzpomínají na to, jak se na svých základních, či středních školách měli a jaké z toho měli dojmy v době svého studia a po něm. I staří myslitelé si byli vědomi faktu, že hladovému mozku se špatně přemýšlí a za kvalitním výzkumem, či studiem, stojí řádná péče o tělo a ducha, což začíná u vyvážené a správně připravené potravy. Když se řekne pojem „školní kuchyně“, mnoho lidí si představí zašlé ubrusy, nepříjemné paní kuchařky, špinavé tácy, a ne moc dobré jídlo. Takhle skutečně vypadalo vybavení školních jídelen, ovšem před čtyřiceti lety. To je ovšem velmi špatně. Každá moderní školní jídelna by se měla uzpůsobit současné době a ředitelé škol by měli kuchařkám dopřát co nejpohodlnější a nejefektivnější pracoviště, aby jídlo mohly připravit s láskou a tím přenést pozitivní energii tohoto jídla i na studenty a jejich výkony.

I za málo peněz může být hodně muziky

Ačkoliv se vybavení školní kuchyně může zdát jako neskutečně vysoká investice bez větší důležitosti, opak je pravdou. V moderních školních jídelnách by neměly chybět kvalitní konvektomaty, ve kterých se veškeré pokrmy připravují mnohem snáz než na klasických sporácích, či troubách. Ovšem ani na ty nesmí být zapomenuto, jelikož jsou nedílnou součástí každé kuchyně. V neposlední řadě je klíčovým prvkem ve funkční školní jídelně i efektivně rozložený pult s gastro nádobím, díky kterým můžou kuchařky nandávat jídlo žákům přímo před očima teplé a udržované a to díky podložení horkou vodou, která šetrně udržuje jídlo v žádoucím, ke konzumaci ideálním, stavu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *